En svær “Tablet” at sluge

I forbindelse med frigivelsen af Cumulative Update 4 til Dynamics NAV 2015 skal man være opmærksom på at der er tilføjet en ekstra linje i filen /<NAVInstance>/WebClient/web.config (under Programfiler i NAV serverens installationskatalog).

Afinstallerer og geninstallerer man Dynamics NAV 2015 med den komplette installationspakke, så laver NAV selv en ny web.config med den nødvendige linje, men benytter man den noget hurtigere manuelle metode med manuelt at kopiere de nye platformfiler på plads, så kommer man til at mangle linjen – i hvert fald hvis man bruger Dynamics NAV/C5 Tablet klienten til Android-, Apple- eller Windows-tablets.

Umiddelbart fungerer webklienten fortsat efter opgradering – og Tablet klienten fungerer også hvis man tester den fra en alm. web-browser. Men forsøger man sig med Dynamics NAV eller Dynamics C5 Tablet app’en til Android-, Apple- eller Windows-tablets, ja så afvises man med en fejl om at der ikke kunne skabes forbindelse til serveren.

Selv om man kigger i webserverens logfiler mv. bliver man ikke specielt meget klogere.

Løsningen er naturligvis “blot” at indsætte den manglende linje i web.config-filen manuelt. I filen skal den fremhævede linje indsættes mellem de to andre viste linjer:

<add name="ReportViewerWebControl" verb="*" path="Reserved.ReportViewerWebControl.axd" type="Microsoft.Reporting.WebForms.HttpHandler, Microsoft.ReportViewer.WebForms, Version=12.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=89845dcd8080cc91" resourceType="Unspecified"/>
<add name="StringResource" verb="GET" path="StringResource.axd" type="Microsoft.Dynamics.Framework.UI.Web.StringResourceHandler, Microsoft.Dynamics.Framework.UI.Web, Version=8.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" resourceType="Unspecified"/>
<add name="ClientService.DynamicImageHandler" verb="GET" path="cs.img" type="Microsoft.Dynamics.Framework.UI.ClientService.ClientServiceHttpHandler`1[[Microsoft.Dynamics.Framework.UI.Web.DynamicImageHandler, Microsoft.Dynamics.Framework.UI.Web, Version=8.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35]], Microsoft.Dynamics.Framework.UI.ClientService" resourceType="Unspecified"/>

Herefter fungerer Tablet klienten op mod installationen igen.   Tak til Michael Svinth hos Microsoft for at hjælpe mig med at løse denne fejl. Se evt. et Mibuso-indlæg om fejlen ved at klikke her!

Skriv et svar