Det papirløse kontor…

…opnår man naturligvis ved at skjule Print-knappen i C5 :-).

 

Men kan man det?

 

Sagen er at Klassisk C5 indeholder en udokumenteret feature:
1. Opretter en brugerprinter og kald den fx STOR SKÆRM
2. Vælg en C5 printer der ikke lige er Standard-Windows
3. …og angiv output-enheden PRN

Udskriver du nu til SKÆRM og den nye brugerprinter, ja så får man kun en LUK-knap på vis-udskrift-vinduet. Dermed ingen PRINT-knap og dermed ingen mulighed for at udskrive (naturligvis kan man stadig tage en print screen og kopiere billedet ind i Word 🙂 ).
a

Nu tænker du måske at det ikke er super brugbart, for brugeren kan jo bare vælge en anden printer… Tja – men man kan jo i programkoden kalde rapporten med OUTPUT=SCREEN,GETOPTS- “PRINTER=STOR SKÆRM” og på den måde gøre det umuligt at udskrive en given rapport. Evt. basere det på hvem brugere er…

Tak til René fra RSL Data for at fortælle verden om den her 🙂
Klik her for at læse hans oprindelige indlæg på C5 Forum!

Skriv et svar