One Word Printer to Rule Them All

Bruger du RDLC rapportlayout i NAV, ja så kommer NAV til og med version 2016 Cumulative Update 10 fint og spørger om man vil printe, gemme som PDF eller Word – eller bare vise udskriften osv:

NAVs printerdialog

Dynamics NAVs printerdialog

Vælger man “Udskriv…” så spørges man herefter om hvilken printer man ønsker at udskrive til (med mindre det er fast defineret v.hj.a. Dynamics NAVs printervalg funktion):

Dynamics NAVs printervalg

Dynamics NAVs printervalg

Det er helt som forventet og fungerer perfekt.

 

Problemet opstår først hvis man benytter Word rapportlayout. Her “glemmer” Dynamics NAV ganske simpelt at spørge efter hvilken printer man faktisk ønsker at udskrive på – og printer blot på standardprinteren.

Det “sjove” er at der skam er support for printervalget til applikationen, men at Dynamics NAVs platform blot “glemmer” at spørge og derfor blot kalder Word Merge funktionen i Codeunit 1 med tomt filnavn (som senere benyttes som printernavn).

 

Det er forholdsvis enkelt selv at lave en simpel printervalgsdialog med en DIALOG.STRMENU i koden – men blot underligt at Dynamics NAV ikke allerede selv gør det (den man selv laver bliver jo heller ikke så fin som standarddialogen).

Hvis du selv løser det – så er det værd lige at notere sig at der er to varianter: En hvor der printes på klienten via dens Word – og en hvor der printes på serveren via det 3-parts komponent, som i øvrigt også sørger for at lave Wordskabeloner til PDF på serveren når der vælges PDF.

 

Vores hjemmegjorte printervalg ser sådan her ud (og stiller sig naturligvis som standard på Windows standardprinter):

Vores printervalg i Dynamics NAV

Vores printervalg i Dynamics NAV

 

Vi er naturligvis i dialog med Microsoft for at få løst fejlen lidt mere elegant. Så bliver vi enige med dem om at det er en fejl bliver den formentligt løst i kommende cumulative updates.

Skriv et svar