Klassisk Dynamics C5 – nu med kopibeskyttelse

Hvis du oplever at du ikke længere kan udskrive flere kopier af dine Klassisk Dynamics C5 udskrifter når du angiver antal kopier i printerdialogen, ja så er den desværre god nok hvis du kører på en ældre Klassisk Dynamics C5 kerne.

 

D. 9. august frigav Microsoft en række fejlrettelser til Microsoft Windows – og på alle Windows-versioner betyder det at det med at bestille flere kopier af en udskrift ikke længere fungerer i Klassisk Dynamics C5 og i flere andre programmer.

De pågældende fejlrettelser er KB3176493 for Windows 10 og KB3177725 til ældre Windows udgaver. Se evt. http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/kb3176493-for-windows-10-and-kb3177725-for-windows/1280fc29-68ff-4328-83b2-e42704633262?auth=1

Jf. linket forventes det at der kommer en løsning – muligvis allerede sammen med de opdateringer der kommer i september 2016.

 

Udskrifterne virker dog stadig hvis din Klassisk Dynamics C5 kerne er på følgende version eller nyere:

 • Klassisk Dynamics C5 2012 build 4.4.1.371: Der kom med Hotfix 3 til Klassisk Dynamics C5 2012 Service Pack 1 omkring oktober/november 2013.
 • Klassisk Dynamics C5 2010 build 4.3.2.327: Der kom med Hotfix 1 til Klassisk Dynamics C5 2010 Service Pack 2 omkring oktober/november 2013.

 

De eneste løsninger vi p.t. kender er:

 1. Opgrader din Klassisk Dynamics C5 installation til nyeste Klassisk Dynamics C5 2012 eller 2010 (eller blot til den version vi nævner ovenfor – vi anbefaler dog nyeste).
  Dette forudsætter naturligvis et aktivt opdaterings-abonnement
 2. Kerneopgrader din Klassisk Dynamics C5 installation til nyeste Klassisk Dynamics C5 2012 eller 2010 kerne (eller blot til den version vi nævner ovenfor – vi anbefaler dog nyeste kerne). Du kan læse mere om kerneopgradering ved at klikke her!
  Dette forudsætter naturligvis et aktivt opdaterings-abonnement
 3. Installer en ekstra kopi af din printer i Windows – og sæt den til altid at udskrive ekstra kopier som standard. Brug den nye kopi af din printer fra C5.
 4. Rediger aktionslisten og sæt udskriften til at blive kaldt mere end én gang. Man vil så blive spurgt om printer flere gange – men det kan evt. slås fra med C5s mulighed for at angive en fast printer pr. udskrift
 5. Afinstaller den pågældende Windows update og undlad at installere den igen. Afvent det fix der muligvis kommer i September 2016 opdateringerne eller senere

 

Vi vender tilbage her, hvis vi finder andre work arounds eller finder yderligere info.

 

16.09.2016: Microsoft har frigivet rettelser der løser problemet:

Rettelserne vil formentligt blive rullet ud via Windows-Updates på et senere tidspunkt.

Bemærk: Du kan se din Windows 10 version og build-nummer ved at klikke på Start-knappen, Indstillinger, System og Om.

 

Bemærk: Concorde XAL har også denne fejl – og der findes og kommer IKKE en opgraderet XAL-kerne der løser det. XAL kan heller ikke kerneopgraderes med C5-kernerne (selvom vi som en kuriositet har vi faktisk haft en XAL applikation kørende på en ny Klassisk Dynamics C5 kerne (klik evt. her), men det er desværre ikke en realistisk løsning bl.a. pga. licensproblematikken). Ovenstående rettelser til Windows får dog naturligvis også udskrifterne til at fungere korrekt med XAL igen.

2 tanker om “Klassisk Dynamics C5 – nu med kopibeskyttelse

  • Hej Lasse
   Jeg har opdateret indlægget med de pågældende KB’er til Windows 10 og ældre Windows-udgaver (hhv KB3176493 og KB3177725). Jeg har testet afinstallation af sidstnævnte på en Windows Server 2012R2 og kan bekræfte at en ældre Klassisk Dynamics C5 herefter kan udskrive flere kopier – og det kunne den ikke før.
   Hvis du Googler ovenstående KB’ere og printerproblemer finder du flere henvisninger til fejlen…

Skriv et svar