C5-“wiki leaks”?

ADVARSEL: Brug af denne udokumenterede funktion er på egen regning og risiko.

Har du nogensinde haft brug for at skifte baggrundsfarve eller font i din C5?
Det kan du med den indbyggede, udokumenterede WIN-file editor. Funktionen er dog aldrig lavet helt færdig og er derfor frygtelig ustabil (får ofte C5 til at gå ned). I nyere C5-kerner er det problem dog løst.

VIGTIGT: Start med at tage en backup af dine *.WIN-filer i C5-kataloget – blot så du har noget at gå tilbage til hvis du får ødelagt opsætningen. Din C5 vil formentligt bruge filen F1024256.win, men det afhænger af din opløsning og antal samtidige farver på din skærm.

Du finder editoren sådan her:

1. Tag backup af dine *.WIN-filer
2. Start C5
3. Vælg følgende i Menuen: Opsætning / Taster og Værktøjslinje
4. Tryk CTRL+ALT+S

Nu skulle du gerne få billedet:

God fornøjelse – og husk at funktionen først er lavet helt færdig i nyere C5ere, så du vil formentligt opleve at den jævnligt går ned hvis du har en gammel C5… Som regel bliver dine ændringer dog gemt inden C5 går ned og er derfor aktive når du starter C5 igen.

Bemærk: Nyere C5-versioner (fra version 3.0 og frem) bruger ikke *.WIN-filerne til alting, men i stedet Windows opsætning fra kontrolpanelet. Derfor vil nogle af ovenstående settings ikke virke med mindre du starter C5 med parameteren -HF. -HF får nemlig C5 til at køre med de gamle *.WIN-filer i stedte for windows-opsætningen.

ADVARSEL: Brug af denne udokumenterede funktion er på egen regning og risiko.


Tilføjelse 01.05.2013: Tak til Henrik Hansen hos Microsoft for input.
Siden XAL 3.0 (C5 2.0) har XAL/C5 kørt med Default Windows fonts, og siden da har WIN-filer kun været brugt til at opsætte forgrunds- og baggrundsfarver på de 3 Form Colorset plus diverse andre ting. Tidligere var det stort set sådan at hvis XAL/C5 crashede, når man gemte en ændring i farvekonfiguratioen, så vidste man at ændringen var gemt, men i de senere C5 kernegenerationer er Font og Farve konfiguratoren blevet stabiliseret, så den nu virker efter hensigten.

Skriv et svar