Kært barn har mange navne

I klassisk Dynamics C5 kan man ind imellem have brug for at kende navnet og/eller tabelnummeret på den tabel, der indeholder de data man ser.

Men den information er ikke umiddelbart tilgængelig uden console afvikleren og udviklingsmenuen.

Hvis man ikke er teknisk anlagt, kan det være svært at gætte og finde ud af at Debitorkartotekets tabel hedder CustTable osv.

Det fremgår ikke umiddelbart, men der er en lille omvej man kan få for at finde informationen – og så kan man samtidig lære en ny funktion at kende, hvor man kan se alle tabellens felter og deres indhold – også de felter der ikke nødvendigvis er vist på skærmen.

 

Fremgangsmåden er:

  1. Åben det vindue du gerne vil finde den grundlæggende tabel for – fx Debitorkartoteket
  2. Tryk ALT+X (eller vælg Værktøjer/”Vis indhold af aktuel post” fra menuen
  3. Tryk Opsætningsknappen og sæt kryds i “Vis kodenavne”. Tryk OK til opsætningsbilledet
    Bemærk: Glemmer du denne opsætning vises de oversatte, danske navne for tabellen og felterne – og dem kan du ikke bruge til så meget i denne forbindelse.
  4. Lad “Vis indhold af aktuel post”-vinduet være åbent, men tryk nu lidt rundt i det vindue du vil have information om. Bemærk at “Vis indhold af aktuel post”-vinduets titel skifter til tabelnavnet og at alle tabellens felter og deres værdi for den aktuelle post vises.
  5. Bemærk også at sidste felt altid hedder FileID og er tabellens nummer i C5 databasen – det er bl.a. det nummer der også danner grundlag for filnummeret i en Multi Dataeksport.

 

Hvad kan det så bruges til?

Ja ud over at finde den relevante fil i en Multi Dataeksport, så er det også de interne, engelske table- og feltnavne du skal bruge i C5s rapportgenerator og datamanipulation. Endvidere svarer tabel- og feltnavnene til dem der bruges i Klassisk Dynamics C5 for SQL i SQL-databasen.

Skriv et svar