Nej, nej, nej – ikke endnu et logningsmodul til C5!?!?

ADVARSEL: Brug af denne udokumenterede funktionalitet er på egen regning og risiko.

De fleste C5-huse har før eller siden implementeret en eller anden forbedret log-funktionalitet i C5… Og måtte konstatere at det er temmeligt tungt at skulle rette i et hav af tabel-triggere – og/eller det er svært at lavet noget robust noget der selv gør det og hvor alm. brugere selv kan brugerdefinere logningen.

Men der er faktisk en løsning på det problem!

I XAL version 3.5 blev der indført et logningsframework (primært pga. et krav om at systemet skulle kunne “bestå” et “SOX Audit”) – og da C5 og XAL jo (stort set) deler kerner, er kernedelen faktisk fungerende i C5 kernen. Der er dog ingen support i applikationen, ligesom de nødvendige sysinfo-kald aldrig er dokumenteret i C5.

Kunsten er blot at opdage systemtriggerne Log-Read, Log-Update, Log-Insert og Log-Delete – og så ellers gå igang med en seriøs gang reverse engineering og portering af ting fra XAL (sysinfo-kald, logik osv).

“Ja, den er go’ med dig. Hvordan ved du at det virker?”
Ganske simpelt fordi vores logningsmodul benytter systemtriggerne og “XAL-funktionaliteten” og dermed er 100% brugeropsat uden at der ændres i et hav af tabeltriggere. Så vi har gjort arbejdet og samtidigt logger vi til eksterne tabeller (ift. C5-databasen) således at logningsdata ikke fylder de dyrbare bits ud…
Vi tror vi er de eneste der har et modul der gør brug af de fire “XAL-lognings-systemtriggere”, men vi deler naturligvis gerne modulet med dig, så du ikke behøver lave det arbejde vi har gjort :-)…

ADVARSEL: Brug af denne udokumenterede funktionalitet er på egen regning og risiko.

Skriv et svar