En Klassisk Dynamics C5 helt ved siden af sig selv…

Har du nogensinde fået fejlen “The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect” når du forsøger at starte din Klassiske Dynamics C5 windows-afvikler? (Console afvikleren starter uden problemer).

Det skyldes formentligt at du prøver at starte en ældre Klassisk Dynamics C5 version (fx version 4.0) på en sprit ny Windows (fx version 8.1 eller 2012R2 server).

I sin tid blev Concorde C5 programmeret i Borland C, men da Microsoft overtog systemet blev der skiftet til Visual Studio C++. Visual Studio C++ har en såkaldt runtime der typisk skal være installeret på PCen for at programmerne virker – og den har naturligvis udviklet sig gennem årene således at der i hvert fald findes følgende udgaver:

  • Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86)
  • Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x64)
  • Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)
  • Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86)
  • Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x64)
  • Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x64)
  • Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)
  • Microsoft Visual C++ 2010 SP1 Redistributable Package (x86)
  • Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64)
  • Microsoft Visual C++ 2010 SP1 Redistributable Package (x64)

Nu er Klassisk Dynamics C5 jo et aldrende produkt – og i øvrigt et 32 bits produkt. Så tricket er ganske simpelt at finde en Visual C++ runtime der er gammel nok – og i øvrigt er 32 bit (dem der er markeret med “(x86)” i ovenstående).

Indlægget du får ved at klikke her! kan hjælpe dig med at finde ud af ca. hvor gammel din Klassiske Dynamics C5 er.

Har du fx en Klassisk Microsoft C5 4.0, ja så er den fra ca. 2005/2006, så Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86) kunne være et godt bud. Og en installation af den på din Windows 8.1 / Windows Server 2012R2 vil da også gøre det muligt at starte Klassisk Microsoft C5 4.0 windowsafvikleren.

Du kan hente de forskellige Visual C++ runtimes 32 bits udgaver her (er du i tvivl, så installer alle sammen).:

Bemærk i øvrigt at installationen af dem kan blive beskadiget – så ind imellem kan det være en fordel at afinstallere dem alle sammen og så installere dem igen forfra. Se evt. dette blogindlæg om det!

 

Bemærk i øvrigt også at den omtalte Klassiske Microsoft C5 4.0 ikke accepterer kommentarlinjer (linjer der starter med semikolon – “;” ) i sin C5.ini – så har du nogle af dem vil du opleve at Klassisk Microsoft C5 4.0 blot starter med hjælpesystemet når du kører den.

 

Bemærk: SystemConnect garanterer ikke at de ældre Klassiske Dynamics C5 versioner kører på moderne Windows udgaver. Faktisk ved vi at det volder en del kvaler at få det til at køre bare nogenlunde stabilt. Så vi vil til enhver tid anbefale en opgradering til nyeste Klassisk Dynamics C5 version (der bl.a. ikke har problemer med Windows 8.1 og Windows server 2012R2) – eller et skift til Dynamics NAV (eller alternativt den nye Dynamics C5 2014/2015) hvis du ønsker at være fremtidssikret.

Skriv et svar