Den lille forskel (på Ø og O)

Vi oplever ind imellem at C5 insisterer på at skrive O og o i stedet for Ø og ø. Æ og Å virker som det skal.

Fejlen kan skyldes flere ting, men vi plejer at kunne løse det med:

  1. At skifte Unicode programopsætningen fra Dansk til Dansk (ja, du læste rigtigt. Skift den til noget andet og så tilbage til Dansk) i kontrolpanenet – internationale eller sprogindstillinger – alt efter din Windowsudgave. Det er en avanceret indstilling så du skal muligvis lede efter indstillingen til Unicodeprogrammer
  2. Det kan være tegnopsætningen er forkert på PCen (det er typisk noget vi ser på Windows XP). Start regedit og søg efter “OEMCP”. Finder du en eller flere der står til fx. 437 (amerikansk tegnsæt) så ret den til 865 som er dansk (du kan evt. også prøve 850 hvis 865 driller). Afslut med at genstarte PCen

Dermed skulle den lille forskel gerne være væk 🙂

Skriv et svar