En Citrix-sløv Klassisk C5

Vi har lige brugt relativ lang tid på at fejlsøge et Klassisk Dynamics C5 problem på en nyopsat Windows Server 2012 R2-server med Citrix.

Visse brugere rapporterede at det tog laaaang tid at starte visse rapporter (ikke alle rapporter – men udvalgte… Fx Debitorsaldolisten).

Med starte menes her fra valget i menuen og indtil rapportens afgrænsningsbox (QT-boks) blev vist (dvs. det var IKKE printervalgs-dialogen, men QT-boksen man ventede på).

I øvrigt stod Windows og klagede over at “Programmet svarer ikke” mens man ventede…

 

Et ret diffust problem. For ikke alle brugere havde problemet – og havde man første ventet op mod et minut på at køre rapporten første gang, ja så kunne man starte den med normal hastighed efterfølgende… Endda selvom C5 blev lukket i mellemtiden.

 

Fejlen viste sig at være at der ikke var valgt en standard printer i printeropsætningen i Windows (altså ikke i C5s opsætning)…

Så snart det var gjort, forsvandt fejlen…

 

Dette hint hermed givet videre med et ønske om en Glædelig Jul og et Godt Nytår…

 

Opdateret 05.01.2014:

Microsoft i Vedbæk oplyser at der er fundet og rettet nogle mindre fejl i C5 kernen omkring dette – en kommende kernel release vil derfor rette op på tingene. Primært vil der komme en advarsel hvis der ikke er en opsat standardprinter på brugeren i Windows.

Skriv et svar