Klassisk Dynamics C5 uden “Rød grød med fløde”

Hvis du kører din Klassisk Dynamics C5 på Windows 10 Creators update med maj 2017 opdateringerne, så vil du opleve at det kniber gevaldigt med at skrive æ, ø og å i konsolafvikleren.

Allerede indtastede æ, ø, å’er som fremfindes i Klassisk Dynamics C5 fungerer fint, men det er umuligt at indtaste nye. Også selvom Windows er sat op til at dit non-unicode program skal køre dansk.

Der er tale om en fejl i Windows 10 og den bliver derfor formentligt løst med en senere opdatering til Windows, der formentligt rulles automatisk ud via Windows Update.

Som workaround kan man i mellemtiden sætte “Legacy mode” på Klassisk Dynamics C5 vinduet under Properties/Options:

Sætte legacy mode I Windows 10

Legacy mode I Windows 10

Genstart derefter C5.

 

Fejlen er også beskrevet på Klassisk Dynamics C5 forum her: https://social.microsoft.com/Forums/en-US/50f5b0af-ca2c-4fa9-a89e-d35e618c6078/-og-i-c5-konsol-kerne-nr-der-kres-p-windows-10-creator-update?forum=c5

 

Fejlrettelsen til Windows 10 skulle blive rullet ud her hen over sommeren – og fejl er observeret som løst i et Windows 10 preview build 16246.

 

Bemærk: Concorde XAL er ramt af samme fejl og workarounden, samt den senere Windows opdatering vil formentligt også løses problemet på den.

Skriv et svar